Waarom eet men eigenlijk een ‘toetje’ na het hoofdgerecht? Wanneer wij terug kijken naar het verleden werd er enkel door de zeer rijke mensen een nagerecht gegeten na het avondmaal. Dit stamde af van het idee dat alleen de burgers die het ‘verdiende’ het recht hadden op een genotsmomentje na het avondmaal. Maar waarom eten wij dit vandaag de dag dan nog steeds? Vandaag de dag is het simpelweg toegankelijker voor de 'doorsnee' burger om te kunnen genieten van een heerlijk nagerecht. Men starte in ongeveer de 18e eeuw met het eten van pudding als nagerecht, en dit zit er bij veel families nog steeds ingebakken. De Recepen Company kan je nog veel meer over dit onderwerp vertellen.
Wij mensen zijn nogal snel verveeld, vinden al snel iets saais en hebben na een tijdje vaak geen zin in dezelfde handeling of smaken. Wanneer je voor een langere periode dan ook dezelfde voeding consumeert, dan kan het zijn dat je zintuigen een seintje afgeven dat ze het saai vinden worden. De smaakpapillen zorgen dan voor een sein dat je het gevoel geeft dat je al voel zit, maar… Er is altijd een gaatje voor een toetje! Dit komt doordat je smaakpapillen dan weer tot ‘leven’ komen en je enorm veel zin krijgt in een zoet toetje.
Bij Recepten Company begrijpen wij het belang van het lekker afsluiten van een maaltijd met een zoet nagerecht en helpen je graag bij het vinden van de lekkerste recepten! Benieuwd wat onze favorieten zijn? Hieronder hebben we ze voor je uitgewerkt!