Donuts zijn ongelooflijk goed! Niet alleen als het gaat om smaak, maar ook als het erom gaat je schuldig te voelen na het eten ervan. Of een half dozijn. Een hunkering is echter een hunkering en we leven maar één keer. Misschien voel je je een beetje beter als ik je vertel dat deze donuts inderdaad een beetje gezonder zijn dan de gewone gefrituurde donuts die we allemaal kennen en waar we van houden. Dat betekent niet noodzakelijk dat ze gezond zijn. Maar ze zijn gezonder. En dat is tenminste iets. Stel dat je echt “gezond” wilt, vervang de rietsuiker dan gerust door kokosbloesemsuiker of palmsuiker.
De combinatie van ahornsiroop en haver is al een stukje hemel op zich. Voeg nu bruine boter toe en de goden zullen ten strijde trekken. In jouw mond! Ze zijn niet overdreven zoet (mijn recepten zijn dat nooit), maar zoet genoeg dat je geen glazuur nodig hebt. Bonus +1.
En dan is er nog het feit dat deze donuts belachelijk makkelijk te maken zijn! Je maakt eigenlijk twee mengsels, voegt de een aan de ander toe, roer een paar keer totdat je geen bloem meer ziet en je bent klaar! Bonus +2.
Als je maar in het bezit bent van één bakvorm, zoals de arme ziel die dit schreef, kun je dit recept nog verdubbelen. Maar zorg ervoor dat je je beslag voor de tweede batch afdekt met plasticfolie of laat het in een spuitzak. Maak de pan na de eerste batch schoon en vergeet hem niet opnieuw in te vetten!
Natuurlijk zal de smaak anders zijn dan een gewone gefrituurde donut. De structuur heeft meer een bite, terwijl hij van binnen nog pluizig is. Ze zouden 3-4 dagen moeten meegaan als ze op de juiste manier worden bewaard, maar eerlijk gezegd ... Deze duurden nooit langer dan een paar uur, waar ik ze ook maakte!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 12 minuten
Totale tijd: 22 minuten
Opbrengst: 6 Maple Haver Donuts
Ingrediënten:
* Je kunt ook karnemelk gebruiken, maar dan kun je de azijn weglaten.
Instructies:
Bewaar 3-4 dagen luchtdicht bij kamertemperatuur of in de koelkast.
Terug naar Brownies & More