Taartkruimels
Ik eindigde met cakekruimels. Fantastisch! Als ik er maar wat eerder over had nagedacht, had ik ze op de Banana Cream Pie Cake kunnen gebruiken. Maar die was al op toen ik de koekkruimels maakte zodat het schip was uitgevaren. Nu zitten ze in een afgesloten pot, wachtend om als decoratie te worden gebruikt totdat ik de volgende laag cake ga maken.
Tip: In plaats van de hele cake (restjes) voor deze kruimels te gebruiken, houd je de helft achter om er kleinigheden van te maken en gebruik je de andere helft van de cake (restjes) om deze kruimels te maken. Daarna kun je je kleinigheden versieren met cakekruimels.
Cakekruimels bereiden
Voorbereiding
Je hebt taart nodig. En dat is het zo'n beetje. En natuurlijk, zoals altijd, verwarm je oven voor op 390 F (200 C) en gebruik de boven- / onderwarmte. Bereid een bakplaat voor en bedek met bakpapier. Als je geen keukenmachine hebt, kun je de koekjes ook fijnmalen in een plastic zak.
Hoe maak je cakekruimels?
- Scheur de cake in stukken en leg ze op de bakplaat.
- Bak gedurende 15-25 minuten. Je wilt goudbruin, dus houd ze goed in de gaten.
- Laat een paar minuten afkoelen, maar zet de oven nog niet uit!
- Gooi in de keukenmachine. Of verpletter deze in een plastic zak met iets plat en zwaars.
- Pulseer zo veel of minder als je wilt.
- Je kunt ze zo laten, maar als je ze extra knapperig wilt hebben, verdeel dan de kruimels weer over de bakplaat en bak nog 3-5 minuten. Maar hou het in de gaten, ze branden nu supersnel aan!
- Laat afkoelen en bewaar vervolgens luchtdicht.
Recept Taartkruimels
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Taartkruimels
Ingrediënten
Instructies:
- Scheur de cake of cakeresten in stukjes die klein genoeg zijn om in je keukenmachine te passen. Leg de stukjes op een voorbereide bakplaat met bakpapier en bak ze in een voorverwarmde oven van 200 °C gedurende 15-25 minuten, afhankelijk van hoe dik de stukjes zijn. Je wilt goudbruin, niet zwart aangebrand, dus houd de oven in de gaten.
- Zet de oven nog niet uit, maar haal wel de bakplaat uit de oven en laat een paar minuten afkoelen. Gooi de stukjes in een keukenmachine en pulseer ze zo vaak als je wilt. Hoe meer je pulseert, hoe fijner ze zullen zijn (duh!).
- Verdeel de kruimels over de bakplaat. Zet terug in de oven en bak nog 5 minuten, maar houd het goed in de gaten, want ze zullen snel aanbranden!
- Laat op de bakplaat volledig afkoelen. Bewaar vervolgens in een afgesloten pot.
Luchtdicht bewaren en je kunt deze weken bewaren.
Terug naar Brownies & More